Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Έγραψαν για μας....



Δάσκαλοι του 15ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου στην Αγγλία


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS



Στην Αγγλία βρέθηκαν ο διευθυντής του 15ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου Ηλίας Δασκαλόπουλος και ο υπεύθυνος του προγράμματος Μιχάλης Μελαχροινούδης με την ευκαιρία της έναρξης του δεύτερου έτους του προγράμματος «Blue Amazing Europe» στο οποίο συμμετέχει από πέρυσι το σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο Lakeside στη βορειοανατολική Αγγλία, στην πόλη του York, από τις 9 ως τις 13 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι εκπαιδευτικοί των 13 σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δημοτικό σχολείο του Lakeside και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, γνωριμία με τους μικρούς Άγγλους μαθητές στις τάξεις τους, ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, συναντήσεις και συζητήσεις με γονείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και τέλος, σε ειδική συνεδρία παρουσίαση εργασιών των μαθητών όλων των χωρών. Παράλληλα, έλαβαν μέρος σε επισκέψεις εκπαιδευτικού και ευρύτερου πολιτιστικού χαρακτήρα στην πόλη του York.
Μέρος των εργασιών αφιερώθηκε, επίσης, στην οριστικοποίηση των δράσεων του δεύτερου έτους του προγράμματος. Οι δράσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς από τους μαθητές των σχολείων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, αφορούν ζητήματα οικολογικού ενδιαφέροντος, κυκλοφοριακής αγωγής, περιβαλλοντικών ζητημάτων, αγωγής υγείας και διατροφής με στόχο την ανάδειξη και προώθηση μίας ευρω-οικολογικής συνείδησης των μαθητών και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών.
Το επόμενο ταξίδι των εκπαιδευτικών του σχολείου προγραμματίζεται για τη Γερμανία, τον προσεχή Μάρτιο, ενώ αντίστοιχα αναμένεται η γερμανική αντιπροσωπεία στο Ρέθυμνο τον Απρίλιο. Ο τελικός απολογισμός και το κλείσιμο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού στη Σικελία.
«Και φέτος έχουμε ξεκινήσει με την ίδια θέρμη και ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και φιλοδοξούμε όλη η σχολική κοινότητα να πάρει μέρος στο πρόγραμμα για να ωφεληθεί - όσο το δυνατόν περισσότερο-και η τοπική κοινότητα», υπογράμμισε ο διευθυντής, Ηλίας Δασκαλόπουλος.
«Για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων απαιτείται μεράκι και πάθος για το λειτούργημα του δασκάλου, συνεχής αναζήτηση για το καινούριο και το διαφορετικό, υπέρβαση από τα συνηθισμένα και προπαντός χρειάζεται να δίνει κανείς «νόημα» σε αυτό που κάνει. Και πραγματικά σε αυτό το σχολείο περισσεύει και το πάθος και το μεράκι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια αλλά και για το αποτέλεσμα» τόνισε ο  υπεύθυνος του προγράμματος, Μιχ. Μελαχροινούδης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου