Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την λειτουργία του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 2024-2025

 


15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την λειτουργία του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Σας  ευχόμαστε μία  καλή  και γόνιμη σχολική χρονιά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία των τμημάτων του ολοήμερου σχολείου μας.

Φέτος θα λειτουργήσουν 5 τμήματα και το πρόγραμμα του ολοήμερου θα αναπτυχθεί σε 2 ζώνες. Στην πρώτη ζώνη ¨Μεσημβρινό γεύμα – Διατροφική Αγωγή διάρκειας 1 διδακτικής ώρας καθημερινά. Στη δεύτερη ζώνη ¨ Μελέτη-Προετοιμασία¨ διάρκειας 2 διδακτικών ωρών. Σε αυτή τη ζώνη θα περιλαμβάνονται πιθανόν και κάποιες ειδικότητες.

Το ολοήμερο σχολείο διέπουν κάποιοι κανόνες που παρακαλούμε να τηρούνται αυστηρά για την ομαλή λειτουργία του.

Ø Στο ολοήμερο σχολείο φοιτούν μόνο μαθητές/τριες που έχουν εγγραφεί σε αυτό μετά από δήλωση σας.

Ø Η αποχώρηση των μαθητών/τριων θα γίνεται από την είσοδο της Κουρητών, την ώρα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους οι γονείς (15:00 ή 16:00) και κανένα παιδί που έχει σχολάσει δεν θα παραμένει στο σχολείο πέραν αυτής της ώρας.

Ø Για τα παιδιά που αποχωρούν μόνα τους πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη δήλωση με υπογραφή του γονέα καθώς και η ακριβής ώρα αποχώρησης .

Ø Οι μαθητές/τριες που πρέπει να αποχωρήσουν νωρίτερα, για διάφορους λόγους,  γίνεται με τη συνοδεία γονέα ή με έγκαιρη ενημέρωση του διευθυντή του σχολείου ή του υπεύθυνου του ολοήμερου.

Ø Η παραμονή κάθε μαθητή/τριας στο ολοήμερο σημαίνει υποχρεωτική μελέτη και προετοιμασία των εργασιών της Γλώσσας και των Μαθηματικών της επόμενης ημέρας και όχι δικαιολογίες άρνησης όπως «θα κάνω τις εργασίες μου στο σπίτι».

Ø Το γεύμα γίνεται στον χώρο της τραπεζαρίας ανά τμήμα. Τα παιδιά πρέπει να  φέρνουν καθημερινά μία πετσέτα, πιρούνι ή κουτάλι, το φαγητό τους μέσα σε μεταλλικό δοχείο με μεταλλικό καπάκι και  το όνομά τους καθαρογραμμένο πάνω στο καπάκι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Το φαγητό μπαίνει το πρωί στο ψυγείο, αν χρειάζεται, από τον κάθε μαθητή/τρια σε συγκεκριμένη θέση για κάθε τάξη.

Ø Το δοχείο το μεσημέρι, αν χρειάζεται, μπαίνει στον φούρνο που διαθέτει το σχολείο για το ζέσταμα του φαγητού.

       Το ολοήμερο είναι συνέχεια του πρωινού σχολείου με ωράριο, πρόγραμμα, κανόνες και όρια. Για την καλύτερη λειτουργία του και το καλό των παιδιών μας θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του ολοήμερου

Ρέθυμνο 16/9/2024