Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Έναρξη λειτουργίας σχολείου με την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο σχολείο μας, 2η Ενημέρωση

 Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Έφτασε η στιγμή να σας ενημερώσουμε για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (εξΑΕ) του σχολείου που ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 18/11/2020. Μια νέα συνθήκη στην οποία όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να συνεργαστούμε για την παιδεία των παιδιών μας. Κυρίαρχα εφόδια μας θα πρέπει να είναι η θετική ενέργειας μας, η επιθυμία για ανακάλυψη του νέου, η υπομονή, η κατανόηση, η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και η καλοπροαίρετη κριτική για την βελτίωση όλων μας.

Η εξΑΕ θα βασιστεί στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (Webex) και η πρόσβαση είναι δυνατή χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη και η ενεργοποίηση μαθητικών λογαριασμών μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές απλώς θα ακολουθήσουν τη διεύθυνση που θα τους υποδειχτεί και στην οποία θα λειτουργεί η ψηφιακή τάξη κάθε εκπαιδευτικού. Κάθε εκπ/κός έχει την δική του διεύθυνση την οποία θα βρείτε δίπλα στο μάθημα του και στο όνομα του που υπάρχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα της τάξης που θα σας στείλουμε. Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας webex υπάρχουν στην ακόλουθη διεύθυνση.

Συμπληρωματικά οι εκπαιδευτικοί, όταν το κρίνουν απαραίτητο θα μπορούν να αναρτούν υλικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-me ή να αποστέλλουν υλικό μέσω email μετά από σχετική ενημέρωση σας.

Η δωρεάν πρόσβαση μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για σύνδεση με τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης ισχύει και φέτος. Διαβάστε τις οδηγίες και τις διευθύνσεις για την δωρεάν πρόσβαση.

Για την ποιοτική εφαρμογή του εξΑΕ προγράμματος μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μαθητές/τριες  καθώς και εκείνοι που τους υποστηρίζουν, να τηρούν τους 6 κανόνες για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Παρακαλούμε να δείτε με προσοχή το βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=kvkMGIBzxSo&feature=youtu.be και να εφαρμόζεται τους κανόνες σε όλα τα μαθήματα. Έτσι οι μαθητές/τριες σέβονται πρωτίστως τον εαυτό τους τον/την εκπαιδευτικό και φυσικά και όλους τους συμμετέχοντες στην τηλεκπαίδευση.

Γνωρίζουμε την πολυπλοκότητα της εφαρμογής της εξΑΕ και θα θέλαμε να αποστείλετε μέσω των υπευθύνων εκπ/κών των τάξεων τυχόν προβλήματα, αδυναμίες, δυσκολίες που έχετε μέχρι την Παρασκευή 20/11/2020, προκειμένου να τις κωδικοποιήσουμε και να ενημερώσουμε την Διεύθυνση Εκπ/σης.   

Να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Η/Υ ή tablet για τους μαθητές του σχολείου μας. Δεν μας έχει έρθει κανένας Η/Υ ή tablet από το ΥΠΑΙΘ, η ρύθμιση τέτοιων θεμάτων ξεπερνά κατά πολύ τη δική μας αρμοδιότητα και δυνατότητα. Σε περίπτωση που μας σταλούν θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε, άμεσα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και μαζί θα τα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

 

Παραμένουμε υγιείς, αισιόδοξοι και χαμογελαστοί φροντίζοντας την υγεία μας

Η Διεύθυνση του σχολείου

17/11/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου