Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Εκτενέστερες οδηγίες για τους ΓΟΝΕΙΣ για την επαναλειτουργία του σχολείου μας, 31/5/2020

Εκτενέστερες οδηγίες για τους ΓΟΝΕΙΣ βασισμένες στις οδηγίες επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων



Αγαπητοί γονείς σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωση μας, σας ενημερώνουμε και για τα παρακάτω: 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
Κατά την προσέλευση των μαθητών/τριών θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο είσοδοι του σχολείου (από Κουρητών -νότια είσοδος και από την Βαβουράκηδων - δυτική είσοδος).
Η Σχολική Τροχονόμος, κ. Αναστασία θα βρίσκεται στην είσοδο επί της Κουρητών από 7:45 - 08:30, θα έχει ανοικτά την μεσαία καγκελόπορτα και θα βοηθάει να μην υπάρχει συνωστισμός  στο σημείο αυτό. Θα καθοδηγεί  τα παιδιά που θα έρχονται μόνα τους και προς την είσοδο επί της Βαβουράκηδων για αποσυμφόρηση της εισόδου.
Μόνο τη Δευτέρα 1/06 και την Τρίτη 2/06 θα συγκεντρωθούν τα παιδιά σε καθορισμένες θέσεις στην αυλή, όπου θα τα υποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής, για να τα  καθοδηγήσουν μετέπειτα στις τάξεις.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
Κατά την αποχώρηση των μαθητών/τριών θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο έξοδοι του σχολείου (από Κουρητών -νότια έξοδος και από την Βαβουράκηδων - δυτική έξοδος).
Η Σχολικός Τροχονόμος, κ. Αναστασία θα βρίσκεται στην έξοδο επί της Κουρητών από 12:45 - 13:30, θα έχει ανοικτά την μεσαία καγκελόπορτα και θα βοηθάει να μην υπάρχει συνωστισμός σ΄ αυτήν. Οι μαθητές/τριες που αποχωρούν με συνοδεία των γονέων τους θα πρέπει να έχουν προσυμφωνήσει μαζί τους σε ποια έξοδο θα συναντηθούν.
ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Οι μαθητές/τριες κατά την ώρα του διαλείμματος θα πρέπει να παίζουν ήρεμα, χωρίς υπερβολές και να αποφεύγουν όσο μπορούν τη σωματική επαφή με τους συμμαθητές/τριες τους και τα ομαδικά παιχνίδια  χωρίς μπάλες.
Καλό θα είναι πριν μπουν οι μαθητές/τριες στην αίθουσα, να πλένουν τα χέρια τους στις εξωτερικές βρύσες του σχολείου, όπου θα υπάρχει και υγρό σαπούνι.
Οι μαθητές/τριες που έχουν Φυσική Αγωγή, θα παραμένουν στην αυλή, τηρώντας τις αποστάσεις για να ξεκινήσουν το μάθημα τους
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
Μέσα στην κάθε αίθουσα διδασκαλίας θα υπάρχουν τόσα θρανία όσοι είναι και οι μαθητές/τριες του κάθε υποτμήματος. Τα παιδιά θα κάθονται ένα σε κάθε θρανίο, σε θέσεις που δεν θα αλλάζουν και θα είναι σταθερές για όλη τη διάρκεια μέχρι τη λήξη των μαθημάτων. Τα θρανία θα πρέπει να παραμένουν στις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς να μετακινούνται, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα προβλεπόμενα (μολύβι, γόμα, ξύστρα κλπ) ώστε να μην δανείζονται από τους συμμαθητές/τριες τους, πράγμα  που απαγορεύεται ρητά.  Επίσης, αν είναι δυνατόν καλό θα ήταν το κάθε παιδί να έχει τον δικό του μαρκαδόρο για τον πίνακα, ώστε να μην χρησιμοποιείται ένας μαρκαδόρος από όλους.
Όταν θα έρχεται η ώρα της αποχώρησης από το σχολείο δεν θα πρέπει να αφήνουν τίποτα στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το θρανίο. Οτιδήποτε θα υπάρχει, μετά το τέλος της ημέρας, θα αφαιρείται από την καθαρίστρια.
Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό πάνω στην έδρα του εκπαιδευτικού, το οποίο θα βάζει  εκείνος/η αποκλειστικά στους μαθητές/τριες κατά την ώρα εισόδου τους στην τάξη μετά το διάλειμμα. Θα μπορεί βέβαια και ο κάθε μαθητής/τρια να φέρνει μαζί του και το δικό του αντισηπτικό αν το επιθυμεί. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα το έχει μαζί του κατά την ώρα του διαλείμματος, αλλά μόνο μέσα στην τάξη, φυλαγμένο στην τσάντα του. Η χρήση αντισηπτικού πάνω από 5-6 φορές την ημέρα, μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει δερματολογικά  προβλήματα.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Στην αίθουσα πληροφορικής θα διεξαχθούν  τα μαθήματα των μικρών τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ ενώ των μεγαλύτερων  τάξεων το μάθημα θα διεξαχθεί στις αίθουσες τους. Αυτό γίνεται για να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να καθαρίζεται ενδιάμεσα των διδακτικών ωρών ο εξοπλισμός και η αίθουσα. 
ΚΥΛΙΚΕΙΟ
Το κυλικείο του σχολείου θα παραμένει κλειστό σύμφωνα με τη νομοθεσία. Γι αυτό οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν το δεκατιανό-κολατσιό και νερό από το σπίτι τους. Ειδικά για το νερό, λόγω της ζέστης, καλό είναι να υπάρχει συσκευασία των 750 ml ή σε παγουρίνο που οι μαθητές/τριες να μπορούν να ξαναγεμίζουν από τις εξωτερικές βρύσες του σχολείου. Καλό είναι να αποφεύγεται να πίνουν τα παιδιά νερό απευθείας από τη βρύση.
Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν επιμεληθεί από το σπίτι τους, για το δεκατιανό-κολατσιό τους το οποίο θα  μεταφέρουν σε κλειστή και ασφαλή συσκευασία και κατά την διάρκεια του διαλείμματος, δεν το μοιράζονται με τα άλλα παιδιά.
ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Οι τουαλέτες του σχολείου θα είναι ανοικτές  σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να μπαίνουν ένας- ένας στον χώρο των τουαλετών και να μην παραμένουν σε αυτές χωρίς να υπάρχει λόγος. Μετά από κάθε χρήση, θα πρέπει πάντα να πατούν το καζανάκι για να τρέξει νερό. Ειδικά αυτή την περίοδο η καθαριότητα και η προσοχή που θα πρέπει να δείχνουν οι μαθητές/τριες κατά τη χρήση της τουαλέτας, θα πρέπει να είναι υποδειγματική, αφού είναι ο χώρος που εγκυμονεί τους περισσότερους υγειονομικούς κινδύνους. Μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας οι μαθητές θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και σαπούνι.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΥΓΙΕΙΝΗ
Το σχολείο έχει προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα είδη καθαριότητας, απολύμανσης. Σε κάθε σχολική αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό.
Και στους τρεις διαδρόμους έχουν τοποθετηθεί κοινόχρηστες σταθερές φιάλες με αντισηπτικό.  
Κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, η κάθε τάξη θα καθαρίζεται και θα απολυμαίνεται μία φορά ενδιάμεσα του ωραρίου. Μετά τη λήξη των μαθημάτων θα υπάρχει πλήρης και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών. Ενδιάμεσος καθαρισμός και απολύμανση θα υπάρχει και στις τουαλέτες του σχολείου.
Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων θα είναι ανοικτά τα παράθυρα των τάξεων για τον καλύτερο φυσικό αερισμό τους.
Τα παράθυρα των διαδρόμων είναι πάντα ανοικτά στην θέση ασφαλείας.
Η καθαριότητα της αυλής είναι προσωπική ευθύνη των μαθητών/τριων και οι εκπ/κοί θα πρέπει να καθοδηγούν και να κατευθύνουν τους μαθητές/τριες στην τήρηση της σε κάθε διάλειμμα.
Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Παρόλα αυτά αν κάποιος μαθητής/τρια επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στο σχολείο με τη δική του μάσκα, χρησιμοποιώντας την, τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Αν χρειαστεί να φτερνιστούμε ή να βήξουμε,  το κάνουμε υποχρεωτικά στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα μας.
Κρατάμε την απόσταση του 1,5 μ. από όλους.
Αποφεύγουμε τις χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά με μαθητές/τριες μας και εκπαιδευτικούς, παρόλο που μπορεί να νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε. Μπορούμε να δείξουμε με άλλον τρόπο την αγάπη μας και τα συναισθήματά μας.
Προσέχουμε και δεν ανταλλάζουμε πράγματα. Είτε αυτά είναι γραφική ύλη (μολύβι, γόμα, ξύστρα) είτε παιχνίδια.
Το παιχνίδι Σκάκι δεν θα είναι διαθέσιμο στα διαλείμματα για τους μαθητές/τριες.
Προσέχουμε να μην ακουμπάμε το πρόσωπό μας.
Όποιος μαθητής/τρια δεν αισθάνεται καλά, ενημερώνει αμέσως τον/την εκπαιδευτικό της τάξης και τον οδηγεί στην αίθουσα διατροφής του σχολείου μας ενημερώνοντας την Διεύθυνση για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες.
Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είμαστε υπεύθυνοι για την ατομική προστασία μας!
Αγαπητοί ΓΟΝΕΙΣ
Κατά την πρωινή προσέλευση, όσοι από εσάς συνοδεύεται  τα παιδιά σας, θα τα αποχωρίζεστε στην είσοδο του σχολείου και κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο το μεσημέρι, θα τα παραλαμβάνετε  από το ίδιο σημείο. Καλό είναι να έχετε συμφωνήσει  με τα παιδιά από ποια έξοδο σας εξυπηρετεί ώστε να βρίσκονται στο ίδιο σημείο πάντα και να σας αναμένουν. Εάν υπάρχει σοβαρός λόγος να εισέλθετε στο χώρο του σχολείου θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση στο τηλέφωνο του σχολείου 2831056242.
Προτεινόμενα βίντεο: 1ο ΕΔΩ, 2ο εδώ για την επάνοδο των μαθητών/τριων μας στο σχολείο.
Είμαστε υπεύθυνοι, λειτουργούμε υπεύθυνα, βοηθάμε τους δίπλα μας να είναι και εκείνοι υπεύθυνοι,
γινόμαστε καλύτεροι!
Για την επικοινωνία των γονέων  μαζί μας υπενθυμίζουμε το τηλέφωνο του σχολείου: 2831056242, το email: 15dimret20@gmail.com , το blog: http://15dim-rethymn.blogspot.com/
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου