Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση 26/4/2020


15o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ                            Ρέθυμνο 26/4/2020
για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Αγαπητοί γονείς, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (εξΑΕ) του σχολείου μας για το διάστημα από 27/4/2020 έως 10/5/2020, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και βάσει των δυνατοτήτων του σχολείου μας.

Σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση(εξΑΕ): ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ
1.  Το σχολείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί την εξΑΕ με την χρήση του email όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα θα λειτουργήσει και η ηλεκτρονική τάξη στη πλατφόρμα e-me https://e-me.edu.gr/ από την πλειοψηφία των εκπ/κών του σχολείου μας. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι στο τέλος της περιόδου έως 10/5 να περιορίσουμε στο ελάχιστο την χρήση του email  και να βασιστούμε στην ηλεκτρονική τάξη στη πλατφόρμα e-me (για όσους εκπ/κούς την χρησιμοποιούν).
Καθημερινά από τις 10:00 θα μπορείτε να δείτε το υλικό το οποίο σας έχουν στείλει οι εκπ/κοί του σχολείου μας και να δουλέψετε πάνω σ΄αυτό.
(Θα λάβετε σχετική ειδοποίηση και λεπτομέρειες από τους εκπ/κούς).

2.       Οι μαθητές/τριες έχουν λάβει ή θα λάβουν αυτές τις ημέρες, αίτημα συμμετοχής – πρόσκληση, στην ηλεκτρονική τάξη στη πλατφόρμα e-me από τους εκπ/κούς που την χρησιμοποιούν (δάσκαλοι – υπεύθυνοι τμημάτων και ειδικότητες) και θα πρέπει να γίνει αποδοχή της πρόσκλησης.
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε οδηγίες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ηλεκτρονική τάξη στη πλατφόρμα e-me, (πατήστε εδώ).

Σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (εξΑΕ): ΣΥΓΧΡΟΝΗ
Η ομάδα υποστήριξης της εξΑΕ του σχολείου συμμετείχε στην πρώτη επιμορφωτική συνάντηση με το Υπουργείου Παιδείας για την ενημέρωση και καθοδήγησή της, στην σύγχρονη εξΑΕ μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, Cisco Webex.
Επίσης θα ακολουθήσει επιμόρφωση όλων των εκπ/κών στην χρήση της σύγχρονης εξΑΕ.

Οι εκπ/κοί που θα χρησιμοποιήσουν την σύγχρονη εκπ/ση θα σας ενημερώσουν έγκαιρα.
Οι ώρες κατά τις οποίες μπορεί να υλοποιηθεί, είναι καθημερινά 12:00 - 16:00.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:  Οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες που δεν τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν ή να στέλνουν ανατροφοδότηση στους εκπαιδευτικούς, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με email με την Διεύθυνση του σχολείου ή τους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ σχολείου και οικογένεια
Ενεργοποιήσαμε το blog του σχολείου μας, το οποίο συνεχώς ενημερώνουμε και ιδιαίτερα τις αναρτήσεις στην ετικέτα «ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠ/ΣΗ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ».
Η διεύθυνση του είναι http://15dim-rethymn.blogspot.com/ και καλό είναι να το επισκέπτεστε για την ενημέρωσή σας.
Η χρήση του νέου email του σχολείου: 15dimret20@gmail.com , δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την επικοινωνία του σχολείου και της οικογένειας.
Το τηλέφωνο – fax είναι 2831056242, επίσης στην διάθεση σας.
               Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου