Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η επαναλειτουργίας (1/10-5-2021)

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υπομονή και όμορφα όνειρα.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην επανεκκίνηση του σχολείου μας. Επανερχόμενοι στη δια ζώσης εκπαίδευση τη Δευτέρα 10/05/2021 με χαρά θα υποδεχτούμε τους μαθητές/τριες μας με ένα νέο δεδομένο, το self test.

Σας υπενθυμίζουμε τις δύο (2) ενημερώσεις μας του Ιανουαρίου 2021 που μπορείτε να δείτε στο BLOG μας και στην ετικέτα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Σας προτρέπουμε να τις μελετήστε ξανά, μαζί με τα παιδιά σας έτσι ώστε να τα βοηθήσετε να τις θυμηθούν.

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων: Το πρόγραμμα της δια ζώσης διδασκαλίας είναι το ίδιο που ίσχυε και πριν την αναστολή των μαθημάτων. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, η λειτουργία του σχολείου θα είναι όπως ακριβώς και πριν τη διακοπή των μαθημάτων (ολοήμερο πρόγραμμα, αποχώρηση μαθητών, διαφορετικές εισόδους - εξόδους προσέλευσης - αποχώρησης, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, αερισμός χώρων, σχολαστικός καθαρισμός, προσαρμοσμένη λειτουργία εργαστηρίων κ.λπ.).

ΤΑ  ΝΕΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19: Σύμφωνα με την υπ. αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.27707/05-05-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1825, τ. Β) προβλέπεται ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19 για τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων.

Ο έλεγχος αυτός διενεργείται δύο (2) φορές, πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των μαθητών γίνεται από τους γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ του παιδιού και την αστυνομική ταυτότητα των ίδιων (γονέων/κηδεμόνων) στο φαρμακείο.

Οι μαθητές, των οποίων ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, πρέπει να μεταβαίνουν για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Οδηγίες για την υλοποίηση του ελέγχου μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σελίδα: https://self-testing.gov.gr/#mathites

Δήλωση αποτελέσματος ελέγχου: Η δήλωση του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται στη σελίδα https://dilosi.services.gov.gr/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/ από όπου και εκτυπώνεται η σχολική κάρτα για COVID-19 την οποία πρέπει να έχουν μαζί τους οι μαθητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη προσερχόμενοι στο σχολείο. Εναλλακτικά, η κάρτα μπορεί να εκτυπωθεί και να συμπληρωθεί χειρόγραφα εδώ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την σύνδεση σας στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση απαιτείται ταυτοποίηση για να προχωρήσετε στην διαδικασία καταχώρησης του αποτελέσματος του self test.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 , μπορούν να συμπληρωθούν χειρόγραφα τα ζητούμενα στοιχεία (σύμφωνα με παραπάνω έγγραφο) και να υπογραφούν από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών. Για τις επόμενες εβδομάδες, το σχολείο μπορεί να εξασφαλίσει προς συμπλήρωση έντυπα της σχολικής κάρτας COVID-19 για όσους μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης, εφόσον αυτό ζητηθεί από αυτούς ή τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Σε επόμενη ανακοίνωσης μας θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο επίδειξης

της σχολικής κάρτας COVID-19 στο σχολείο μας.

Έως τότε σας προτρέπουμε να  προμηθευτείτε έγκαιρα π.χ έως αύριο Παρασκευή 7/5/2021 και ώρα 16:00 το selftest από το φαρμακείο. 

Μην το αφήσετε την τελευταία στιγμή.


Δείτε το αναλυτικό padlet με τις οδηγίες

Σχετικά έγγραφα:

Οδηγίες και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο

Εφαρμοστική εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου

Υπόδειγμα σχολικής κάρτας COVID-19

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία

Ρέθυμνο 6/5/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου