Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η επαναλειτουργίας (2) ΜΑΙΟΣ 2021

 Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Το σχολείο μας σας περιμένει ανυπόμονα την Δευτέρα 10/05/2021 να σας "αγκαλιάσει" στην "αγκαλιά" της εξερεύνησης της γνώσης και με όμορφα συναισθήματα θα βαδίσουμε με ασφάλεια προς την ολοκλήρωση της χρονικής χρονιάς.

Επανερχόμαστε με 2η ενημέρωση για να σας πληροφορήσουμε για την είσοδο στο σχολείο και την επίδειξη της σχολικής κάρτας για COVID-19 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το πρωί.

Παρακαλούμε να μελετήστε μαζί με τα παιδιά σας την ενημέρωση αυτή καθώς και τις προηγούμενες που μπορείτε να δείτε στο blog μας: http://15dim-rethymn.blogspot.com/ έτσι ώστε να τα βοηθήσετε να τα κατανοήσουν καλύτερα. 

Είσοδος στο σχολείο – επίδειξη της σχολικής κάρτας: 

 

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στην σχολική ημέρα και στα μαθήματα είναι απαραίτητη η προσκόμιση της σχολικής κάρτας για COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος.

Η δήλωση θα επιδεικνύεται από τους/τις μαθητές/τριες (δεν θα παραδίδεται) στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς κατά την είσοδό τους στο χώρο της αυλής. Στην διαδικασία αυτή θα συνδράμει και η σχολική τροχονόμος του σχολείου μας κ. Αναστασία.

Για τους μαθητές/τριες που προσέρχονται στο σχολείο νωρίτερα από τις 08:00 η δήλωση θα επιδεικνύεται (δεν θα παραδίδεται) στην υπεύθυνη της πρωινής προσέλευσης κ. Αλεξάνδρα.

Κατόπιν οι μαθητές/τριες θα αφήνουν την τσάντα τους έξω από την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας και επανέρχονται στην αυλή του σχολείου κρατώντας τη δήλωση που θα επιδείξουν (δεν θα παραδίδουν) στον εκπ/κό της 1ης ώρας μετά το χτύπημα του κουδουνιού, στην πρωινή συγκέντρωση στην αυλή, για την προετοιμασία εισόδου και την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος της ημέρας.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της ή στην πρωινή συγκέντρωση δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της. Ο/Η μαθητής/τρια που δεν επιδεικνύει την σχολική κάρτα για COVID-19, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα (κερκίδα στο αμφιθέατρο), για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Αν οι μαθητές/τριών απουσιάζουν την ημέρα του ελέγχου για οποιοδήποτε λόγο, την ημέρα που θα επανέλθουν πρέπει να φέρουν μαζί τους και να επιδείξουν τη σχολική κάρτα COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος στον/στην υπεύθυνο/η εκπ/κό του τμήματος τους.

Οι μαθητές/τριες φέρουν μαζί τους (στην τσάντα τους) τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέχρι και τη διενέργεια του επόμενου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον Διευθυντή του σχολείου.

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ο

Κάθε πρωί οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν την υγεία του παιδιού τους για τυχόν συμπτώματα ασθένειας, πυρετού, βήχα, αδιαθεσίας κ.ά. Αν κάτι από τα παραπάνω διαπιστωθεί δεν θα πρέπει το παιδί να έρθει στο σχολείο.

Σε περίπτωση αδιαθεσίας παιδιού στο σχολείο, τηρείται η διαδικασία που ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Θα καλείται άμεσα ο γονέας να το παραλάβει υπογράφοντας το σχετικό έντυπο αποχώρησης.

Για να επανέλθει το παιδί στο σχολείο δίνονται έντυπες οδηγίες που ορίζουν την διαδικασία επιστροφής.

Μαθητής/τρια που στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του/της έχει θετικό κρούσμα COVID-19, τηρεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και δεν προσέρχεται στην σχολική μονάδα. Στην περίπτωση αυτή οι γονείς/κηδεμόνες του μαθητή/τρια καλό θα ήταν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου.

Π Ρ Ο Τ Ρ Ο Π Η

Σας προτρέπουμε να προσέρχεστε και να αποχωρείτε από το σχολείο πεζοί για όλους εσάς που κατοικείται σε μια απόσταση π.χ έως 300 μέτρα από το σχολείο. Με αυτό τον τρόπο ωφελείται ο οργανισμός, οξυγονώνεται ο εγκέφαλος, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο για  συζήτηση με το παιδί σας  αλλά και   αποσυμφορίζεται η κυκλοφορία γύρω από το σχολείο.

Όσοι από εσάς έρχεστε με το αυτοκίνητο σας, παρακαλούμε θερμά να παρκάρετε μακριά από τις εισόδους-εξόδους του σχολείο,  να παραλαμβάνεται πεζοί τα παιδιά σας και κατόπιν να κατευθύνεστε άμεσα στα αυτοκίνητα σας.

Θ Υ Μ Α Μ Α Ι    Π Α Ν Τ Α   Ο Τ Ι:

  Έχω μαζί μου τουλάχιστον 3 μάσκες (ειδικά για τους μαθητές/τριες που παραμένουν στο ολοήμερο). Το σχολείο ΔΕΝ έχει την δυνατότητα να δίνει στα παιδιά μάσκες μιας χρήσης.

      Έχω πάντα το παγουρίνο μου γεμάτο νερό. Αν δεν έχω, αγοράζω μπουκάλι νερό από το κυλικείο. Όταν αδειάζει το γεμίζω από τις εξωτερικές βρύσες του σχολείου μου.

      Πλένω τα χέρια μου σε κάθε διάλειμμα, μετά την χρήση της τουαλέτας και μετά το μάθημα της γυμναστικής.

      Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το πρωί, έχω πάντα μαζί μου την σχολική κάρτα COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος.

      Θα πρέπει να βρίσκομαι στο σχολείο το αργότερο 08:10 που χτυπάει το κουδούνι για την πρωινή συγκέντρωση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, κατάθεση σκέψεων και προτάσεων είμαστε στην διάθεση σας.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία

Ρέθυμνο 09/05/2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου