Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Η 5η συνάντηση των Blue Countries στο σχολείο μας

 Το σχολείο μας ήταν ο χώρος φιλοξενίας της 5ης κινητικότητας στο πλαίσιο του Erasmus+. Πραγματοποιήθηκε στις 9-12 Μαρτίου 2020 κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και λίγο πριν το γενικό lockdaown λόγω COVID-19. Δυστυχώς μπόρεσαν να συμμετέχουν μόνο δυο σχολεία, της Εσθονίας και της Ρουμανίας. Τα υπόλοιπα τρία σχολεία, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πολωνίας δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας καθώς είχε απαγορευθεί η μετακίνησή τους από τις τοπικές αρχές τους.

Παρ όλες τις δυσκολίες το πρόγραμμα της κινητικότητας διεξήχθη κανονικά, με την αμέριστη βοήθεια των γονέων που φιλοξένησαν τους Εσθονούς και Ρουμάνους μαθητές, και τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά.

Την πρώτη μέρα του προγράμματος οι φιλοξενούμενοί μας παρευρέθησαν στο σχολείο όπου και συμμετείχαν στην εκδήλωση καλωσορίσματος και σε διάφορα παιχνίδια γνωριμίας. Λόγω έντονης βροχόπτωσης εκείνη την ημέρα η ξενάγηση στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου έγινε "εικονικά" με την ξεναγό μας κα Κωνσταντίνα Κακογιαννάκη να παρουσιάζει την ιστορία της πόλης στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.

Επίσης στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου έγινε και η παρουσίαση της εργασίας "Μύθοι και θρύλοι για το νερό" που ετοίμασαν όλες οι χώρες. Παρ΄όλο που οι αντιπροσωπείες τριών χωρών έλειπαν, η παρουσίαση των εργασιών τους έγινε κανονικά εφόσον τις είχαν ήδη στείλει ηλεκτρονικά.


Τη δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα ξεκίνησε με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εξερευνώντας μια θαλάσσια απειλή"στο "Θαλασσόκοσμο",  και ξενάγηση στο ενυδρείο Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η ημέρα συνεχίστηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Την τρίτη ημέρα η ομάδα των Blue Countries κατευθύνθηκε δυτικά, στην πόλη των Χανίων, όπου επισκεφθήκαμε το Ναυτικό Μουσείο και το χώρο όπου βρίσκεται το αντίγραφο ενός Μινωικού πλοίου.

Η τρίτη ημέρα έκλεισε με επίσκεψη στη λίμνη Κουρνά, όπου και έγινε παρατήρηση της χλωρίδας και πανίδας αυτού του πολύ σημαντικού για την περιοχή υδροβιότοπου, καθώς επίσης και επίσκεψη στις πηγές της Αργυρούπολης.


Την τελευταία ημέρα έγινε διαδικτυακά η συνάντηση των συντονιστών όλων των χωρών για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του προγράμματος και να συζητηθεί η έκτη και τελευταία κινητικότητα στο σχολείο της Ρουμανίας. Επίσης οι αντιπροσωπείες των χωρών ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, όπου και αποχαιρετήθηκαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου